luni, 23 februarie 2009

PD şi PNL au lansat sloganurile de campanie

"Alo, 322? Daţi-ne preşedintele înapoi!" sau „Cine nu aude, nu vede, nu tace – 1.000 de ani trăieşte în pace!", acestea vor fi două dintre sloganurile cu care Partidul Democrat va încerca să-i convingă pe cetăţeni să voteze împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu. Afişele campaniei
sunt încă în lucru, dar, pe unul din ele, Băsescu apare într-o cămaşă cadrilată spunând: „Arată că puterea este la tine". La baza acestui afiş este scris „Votează Nu la referendumul pentru demiterea preşedintelui". De altfel, principala problemă pe care PD-ul va încerca să o rezolve până la referendumul din 19 mai este să-i lămurească pe alegători că, dacă ţin cu Băsescu, trebuie să voteze „Nu". Liderii democraţi se tem că numeroşi cetăţeni vor fi derutaţi şi vor crede că trebuie să voteze „Da" pentru Băsescu.

PD va organiza mai multe mitinguri de susţinere a preşedintelui suspendat, la care urmează să participe şi Băsescu. Sâmbătă, Traian Băsescu va pleca în Spania, unde va lua parte la două manifestaţii organizate de românii aflaţi la muncă în această ţară – la Madrid şi Castellon.

Un grup de tineri din PD a organizat, ieri, pe cont propriu, deschiderea unei alei în Parcul Tineretului din Bucureşti, denumită „Aleea 322" – după numărul parlamentarilor care au votat suspendarea preşedintelui. Pe alee sunt 322 de piramide negre, ascuţite, de fiecare fiind agăţat câte un pix cu care trecătorii îşi pot scrie impresiile. Printre îndemnuri de genul „Băse, umple-i de sânge", se află şi încurajări adresate diferitelor echipe de fotbal, precum: „Buga, încă un gol şi locul 2 pentru Rapid".