luni, 23 februarie 2009

Cei 322, trasi in tepe in stil democrat

Tinerii democrati au incercat, ieri, sa-l sprijine pe suspendatul Traian Basescu printr-o actiune grotesc-sinistra. Plini de entuziasm, ei au plasat 322 de piramide negre tip teapa in Parcul Tineretului pentru a condamna votul dat de parlamentarii PSD, PNL, PRM si UDMR pentru suspendare

BUCURESTENII care se plimbau, ieri, prin Parcul Tineretului au fost atrasi fara sa vrea in politica. Nu mai putin de 322 de piramide negre simbolizand numarul parlamentarilor care au votat pentru suspendarea presedintelui Basescu ii asteptau pe aleea principala. Piramidele au fost plasate dis de dimineata de membrii organizatiilor de tineret, ca forma de protest pentru ceea ce i se intampla idolului lor politic, Traian Basescu. "Aleea 322", cum a fost numita de tinerii democrati, a fost inaugurata de fostul presedinte al ANPC Marian Zlotea, iar cei care erau interesati puteau sa-si scrie parerile cu un marker alb, ceea ce s-a si intamplat, uneori, spre nemultumirea organizatorilor.
Nemultumire, deoarece, pe langa mesajele
de sustinere a suspendatului Basescu, pe unele "piramide-tepe" au aparut si mesaje antiprezidentiale. "Rahat Marinar! Jos Basina!", "Bani
aruncati pe prostii", Jos Basescu" si "Jos marinarul comunist" au fost doar cateva din mesajele care incercau sa le anuleze pe cele de sustinere precum: "322 impotriva Romaniei, Vream sa traim bine", "Bafta, Basescu, te votam!", "Tinerii il iubesc pe Basescu", sau "Nu te da batut, Base, umple-i de sange!". Alte mesaje scrise pe piramidele negre se refereau la Gigi Becali: "Basescu ia si referemdum si tot... dar Gigi ia presedintia", "Gigi Becali e cel mai tare" sau la echipa Rapid: " Hai Buga, inca un gol si ... locul doi pentru Rapid". Aprobarile necesare acestui eveniment au fost obtinute de la Primaria Bucuresti, de la Prefectura Capitalei, Politia Rutiera, Politia Bucuresti, Jandarmeria, SPP, a precizat Marian Zlotea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, ca parlamentarii care au votat hotararea privind demiterea sa sunt parte "a acelui tot de 322, care va deveni un numar rau pentru Romania".