luni, 23 februarie 2009

Neghinita si Bocanel

Grigore Cartianu: "Forta unui politician se vede in momentele de criza. Mircea Geoana si Emil Boc, iresponsabilii ultimelor zile, au cedat deja".

Vai de tara condusa de politicieni marunti! Este un adevar de care ne amintim mai ales in momentele dificile, gen razboaie, cataclisme naturale
sau crize politice. Totodata, este reversul altei concluzii pe care ne-o furnizeaza istoria: ferice de tara condusa de oameni mari!

Din nefericire, criza actuala ne arata ca avem din belsug politicieni marunti. Si nu e cazul sa zabovim prea mult la pigmeii traditionali - intoxicatorul Voiculescu, ratacitul Vadim ori oportunistul Marko Bela -, ci la sefii unor partide considerate serioase, in mainile carora se afla prezentul si viitorul Romaniei. E vorba despre PSD, PNL si PD. Le vom aborda in ordinea procentelor pe care le detin in parlament, acolo unde se fac legi si se suspenda presedinti.

Marea gogoasa rasuflata a acestor vremuri se numeste Mircea Geoana. Cand isi sufleca manecile si sare la bataie, ca sa fie si el ca Basescu, pare o gaina ce da din aripi, speriata ca nu stie sa inoate printre ratele de pe balta. In fond, Geoana e o vata pe bat: pare mare, dar cand o pui pe limba se topeste si nu mai ramane nimic.

Dupa aparatcikul Iliescu si lacomul Nastase, „Geoana de la Externe” parea o solutie rezonabila pentru PSD. Aducea un aer mai occidental, mai american. Trecut insa la „intern”, si-a developat gaunosenia. In loc sa faca o politica serioasa, convingatoare, bazata pe argumente, s-a pierdut in actiuni stupide si declaratii iresponsabile. Fantezii erotice
de cadana parasita.

Asa a fost in stare sa trambiteze, fluturand un biletel: iata dovada santajului facut de Basescu asupra Curtii Constitutionale!, chiar daca nici pana in ziua de azi n-a putut demonstra vreo legatura intre seful statului si notitele SRI-istului Coldea.

Urmandu-si fanteziile, „occidentalul” Geoana a aratat cat de dramatic ar fi pentru Romania ca Basescu sa se intoarca la Cotroceni a doua zi dupa referendum, adica pe 20 mai - „ziua de nastere a lui Hitler”.

Brrr, Adolf Hitler!, s-or fi infiorat gainile porumbace. Nici nu mai conteaza ca Führerul s-a nascut pe 20 aprilie 1889... Ori ca Geoana a folosit minciuna in public chiar daca fusese avertizat de un coleg de partid ca Hitler n-are nicio legatura cu 20 mai... Eventual, are Ion Iliescu, ales pe 20 mai 1990, in Duminica Orbului.

Acesta e Geoana, „prostanacul” lui Iliescu: un politician mic, mic, mic de tot. Un Michiduta. Sau Neghinita. Sa trecem la PNL. Ghinionul liberalilor nu e un om, ci un grup. Un personaj colectiv. Se numeste Patriciu-Tariceanu-Olteanu-Antonescu-Orban-Nicolai-Rusanu-Remes-Fenechiu-Morega...

Un grup suficient de necinstit ca sa se joace de-a democratia dupa cum ii dicteaza pofta si profitul. Ziua de ieri l-a propulsat pe Emil Boc in vata de zahar a lui Geoana. Seful PD a facut o declaratie halucinanta: „Actualul Cabinet „Tariceanu-Heroina” are cu totul alte preocupari decat interesul public, si anume interese inguste, private, legate de afaceri si de droguri”.

Astea, cu „Tariceanu-Heroina” si cu „interese legate de droguri”, sunt niste porcarii iresponsabile! Si fac din Emil Boc un politician mic, mic, mic de tot. Un Bocanel.