duminică, 16 august 2009

Mircea Geoană, homeless de lux

Preşedintele PSD a renunţat să-şi mai cumpere prima casă din viaţă, deoarece preferă „programul” chiriaş la stat.

Mircea Geoană este abonat pe viaţă la locuinţele pentru demnitari ale statului. Preşedintele PSD a renunţat la ideea de a-şi mai cumpăra o locuinţă. „Nu ştiu dacă mai avem puterea financiară la dobânzile de azi”, s-a plâns Geoană de creditele ipotecare. Într-o emisiune la Realitatea FM, liderul social- democrat s-a mândrit cu statutul de chiriaş la stat de 24 de ani, pe care şi-l va păstra dacă ajunge la Palatul Cotroceni: legea prevede o locuinţă de serviciu pentru preşedintele Românei.

„Aşa am facut şi eu acum 24 de ani şi o lună când m-am căsătorit. Am luat de la fondul locativ de stat o casă
cu chirie. Şi acum tot cu chirie
stau”, a povestit Geoană. Preşedinţia Românei este ultima fază a rezolvării pro blemelor sale locative. Ca fost şef de stat, el va avea pentru restul vieţii privilegiul unei locuinţe.

Atârnat la RA-APPS

Problemele lui Geoană cu locuinţa au început în 2005, imediat ce nu a mai fost ministru. Deşi nu mai avea dreptul, el şi-a aranjat închirierea la un preţ simbolic a unei vile de la RA-APPS. Presat public de întrebările jurnaliştilor, dar şi şantajat de guvernul liberal, care i-a mărit după trei ani chiria, Geoană a anunţat în 2007 că îşi va achiziţiona o locuinţă prin credit
ipotecar, deşi în conturile
sale se găseau câteva sute de mii de dolari.