duminică, 16 august 2009

Bacalaureatul la "borna" materna

Aproximativ 9.500 de absolventi de liceu din toata tara apartinand minoritatilor nationale sunt asteptati astazi sa sustina proba scrisa de Limba si literatura materna.
Accesul elevilor in salile de examen se va face pe baza actului de identitate, in intervalul orar 7,30 - 8,30. De asemenea, candidatii pot parasi centrul de examen cel mai devreme dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor. In zilele urmatoare, respectiv 30 iunie si 1 iulie, se vor desfasura proba obligatorie
a profilului (D - in general matematica) si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E) - scrisa sau practica.
Ultima proba a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F - de exemplu educatie fizica), scrisa sau practica, va avea loc miercuri, 2 iulie.
Prima
afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 5 iulie, pana la ora 16,00. In aceeasi zi, pe segmentul orar 16,00 - 20,00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 7 - 8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 9 iulie.